BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

15.9.09

Ανακεφαλαιώνοντας, ΙΙ

Το ρεζουμέ του φετινού Ευρωμπάσκετ είναι ότι υπάρχει μια περίεργη ιστορροπία: οι περισσότερες ομάδες κυμαίνονται χοντρικά ανάμεσα στο 6 και στο 8 στην απόδοσή τους. Σε μια καλή μέρα μπορούν να ανέβουν ίσαμε το 9, σε μια κακή μπορεί να πέσουν στο 5 ή στο 4. Ως εκ τούτου, δεν είναι καθόλου περίεργο που έχουμε συμπληρώσει πέντε αγωνιστικές κι ακόμα είμαστε με τα κομπιουτεράκια στα χέρια: μόνο η Λιθουανία φτιάχνει βαλίτσες, οι υπόλοιποι έντεκα έχουν όλοι αξιώσεις από τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής, άλλοι για την πρόκριση και άλλοι για το πλασάρισμα.

Με τη σειρά που θα γίνουν τα παιχνίδια:

Ρωσία-ΠΓΔΜ

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, οι Ρώσοι ακόμα ΔΕΝ έχουν σιγουρέψει την πρόκρισή τους. Αν χάσουν θα οδηγηθούν σε τριπλή ισοβαθμία με τους Ακατονόμαστους Γείτονες και μία εκ των Γερμανία και Κροατία, όπου οι μεν Γερμανοί τους πετάνε έξω, οι δε Κροάτες υπερέχουν (μέχρι στιγμής) στο goal average. Συνεπώς οι σύντροφοι θα παίξουν γερά με στόχο τη νίκη που τους βάζει σίγουρα στους 8 και ίσως στη δεύτερη θέση του Ε ομίλου. Κι οι γείτονες όμως, που όλοι τους είχαν για πεθαμένους μετά τις σφαλιάρες από Ελλάδα και Γαλλία, αφού καθάρισαν εύκολα τους Γερμανούς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση. Σίγουρα θα τα δώσουν όλα, αλλά μπορούν; Η λογική λέει όχι, και μετά τις παλικαρίσιες νίκες επί Κροατίας και Ελλάδας οι Ρώσοι είναι φαβορί.

Ελλάδα-Γαλλία

Εδώ ο νικητής παίρνει την πρώτη θέση στον όμιλο και πέφτει ψηλοκρεμαστός στο στόμα του ισπανικού λύκου! Τα πονηρά μυαλά σίγουρα θα σκέφτονται ότι ίσως κάποια από τις δύο ομάδες, ή και οι δύο, ενδεχομένως να μη χτυπήσουν πολύ δυνατά το παιχνίδι, οπότε μπορεί να δούμε ευτράπελα σκηνικά. Ιδίως οι Γάλλοι, που δεν μπορούν να πέσουν κάτω από τη δεύτερη θέση, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να σκιστούν. Εμείς λίγο περισσότερο, γιατί αν πέσουμε στην τρίτη θέση παίζουμε προημιτελικό την Παρασκευή. Αλλά είναι και το ρημάδι το γόητρο στη μέση, οπότε προβλέπεται ντέρμπι.

Γερμανία-Κροατία

Ο θάνατός σου η ζωή μου, ή μάλλον όχι ακριβώς, αφού ο χαμένος μένει σίγουρα απ' έξω αλλά ο νικητής δεν μπαίνει σίγουρα μέσα. Δηλαδή, πάλι όχι ακριβώς: οι Γερμανοί αν κερδίσουν μπαίνουν σίγουρα στην οκτάδα, οι Κροάτες μπορεί και να μείνουν έξω, αναλόγως τι θα έχουν κάνει προηγουμένως οι Ρώσοι. Μπέρδεμα, εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει σωστά τους κανόνες στην περίπτωση ισοβαθμίας. Αλλά και ποιος λέει ότι οι υπέυθυνοι των ομάδων τους έχουν καταλάβει καλύτερα; Τέλος πάντων, δεδομένου ότι ο χαμένος όπως και νά 'χει το πράγμα γυρίζει σπίτι του, θα παλέψουν και οι δύο για τη νίκη με τους Κροάτες να έχουν προβάδισμα λόγω καλύτερης ποιότητας ομάδας και πιο έμπειρων περιφερειακών.

Λιθουανία-Σερβία

Καλά, οι Λιθουανοί είναι που είναι πεθαμένοι, γίνεται και μεσημέρι το ματς, καλά σαράντα. Προβλέπεται άνετη επικράτηση των Σέρβων οι οποίοι πάνε για την τρίτη θέση στον όμιλο.

Πολωνία-Ισπανία

Οι Πολωνοί έχουν επιστρατεύσει όλες τις γριές τσιγγάνες του Λοτζ και τις έχουν αραδιάσει έξω από το ξενοδοχείο να κάνουν ξόρκια για να ματιάσουν τους Ισπανούς. Οι οποίοι από την πλευρά τους μένουν μακριά από τα παράθυρα μην τους πιάσει το κακό το μάτι, και κυκλοφορούν με γυαλιά ηλίου ακόμα και στην τουαλέτα. Επίσης έχουν φέρει Ισπανό μάγειρα και νερό από τα Πυρηναία, μην πάει και γίνει κανένα κακό με τα νερόβραστα πολωνικά πιάτα. Όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά. Οι οικοδεσπότες θα έχουν μαζί τους το γεμάτο γήπεδο και την ψυχολογία αυτού που δεν έχει τίποτα να χάσει, αλλά πολλά να κερδίσει. Προφανώς θα τα δώσουν όλα. Αλλά αν οι Ισπανοί παίξουν σαν Ισπανοί, τα "όλα" των Πολωνών δεν φτουράνε: μιλάμε για τουλάχιστον μία κλάση διαφορά δυναμικότητας, τόσο σε ατομικό ταλέντο όσο και σε ποιότητα συνόλου. Μη σου πω και δύο. Στο χέρι τους είναι να μη δώσουν δικαιώματα -αν δώσουν, θα το μετανιώσουν.

Τουρκία-Σλοβενία

Οι Τούρκοι πάνε αεράτοι και αήττητοι στο ντέρμπυ για την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά οι Σλοβένοι είναι που καίγονται για τη νίκη ώστε να μη μπλέξουνε σε πιθανές ισοβαθμίες, διπλές ή τριπλές, και χρειαστούν κομπιουτεράκια και άλλα τέτοια μηχανίσματα του διαβόλου για να δουν αν κατατάσσαονται δεύτεροι ή τρίτοι. Προβλέπω να επικρατούν, one way or the other.


.

2 σουτ:

k2 είπε...

Τώρα εγώ ν'αφήσω σχόλιο; Γιατί βλέπω να λέει "βάλ'το αγόρι μου" από πάνω... :)
Καλά χασοδίκη είσαι απολαυστικός! Να δεις που θα με κάνεις να ξαναδώ μπάσκετ! Ειδικά αυτό στις 12.09 με την μπάλα που κλείστηκε στο μοναστήρι μ'έστειλε...
Τα καρντάσια οι Τούρκοι έχουν ενθουσιαστεί που λες με την πορεία τους κι ελπίζουν και σ'ανώτερα για τους "12 γίγαντες"... Λες νά'χουμε κάνα ελληνο-τουρκικό, να φρίξουν οι Πολωνοί;

xasodikis είπε...

Χα! Έκατσε και το ελληνοτουρκικό! Αναμείνατε τη συνέχεια επί της οθόνης :)