BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

9.9.09

Ανακεφαλαιώνοντας...

Τρίτη μέρα της διοργάνωσης σήμερα, και για να δούμε λίγο πού βρισκόμαστε:

Α' όμιλος

Ο δικός μας, και ο πιο ξεκαθαρισμένος. Ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος, η Ελλάδα περνάει στην επόμενη φάση με 4 βαθμούς προίκα και το Ισραήλ πάει σπίτι του. Κροατία και Ομάδα-χωρίς-Όνομα-αλλά-με-άσπρο-σεντονάκι-της-ΕΡΤ περνάνε σίγουρα επίσης, ο νικητής του αποψινού μεταξύ τους ματς με 3 βαθμούς και ο χαμένος με 2.

Β' Όμιλος

Έχουν ήδη προκριθεί οι Γάλλοι, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν στον ντορό. Με την πλάτη στον τοίχο παίζουν οι Λετονοί, που θέλουν οπωσδήποτε νίκη επί των Γερμανών για να προκριθούν. Πιθανόν να χρειαστούν και διαφορά, αλλά τουλάχιστον θα το ξέρουν πριν το παιχνίδι, μια που οι Ρώσοι παίζουν πρώτοι. Οι νταβάριτσι και τα πάντσερ θέλουν νίκη για σιγουριά, αλλά κι αν χάσουν έχουν πιθανότητες στην τριπλή ισοβαθμία, όπου οι Ρώσοι έχουν ένα κάποιο προβάδισμα. Μπέρδεμα. Εμάς μας συμφέρει σε κάθε περίπτωση νίκη της Ρωσίας επί της Γαλλίας, όχι για λόγους κοινής ορθόδοξης πίστης, αλλα για να μην πάρει καμία ομάδα μαζί της 4 βαθμούς στον επόμενο όμιλο όπου θα είμαστε παρέα.

Γ' Όμιλος

Από τη Βαρσοβία θα πάνε σίγουρα στο Λοτζ οι Σλοβένοι, που φαίνονται αγριεμένοι. Αν οι Ισπανοί καταφέρουν να τους βάλουν κάτω, σιγουρεύουν κι αυτοί την πρόκρισή τους. Αν όχι, θα μείνουν στο γήπεδο να τρώνε τα νύχια τους και να δουν το Σερβία-Βρετανία, χωρίς να ξέρουν τι να ευχηθούν: με νίκη των Σέρβων περνάνε μαζί τους, έστω και με μόνο 2 βαθμούς. Με νίκη των Βρετανών βγαίνουν τα κομπιουτεράκια και μετράνε πόντους και διαφορές. Ντροπής πράματα. Προβλέπω πάντως οι συμπαθείς κατά τα άλλα Βρετανοί να επιστρέφουν στο νησί τους, όπως είναι και το λογικό και προβλεπόμενο.

Δ' Όμιλος

Και στο Βρότσλαβ τα πράγματα είναι αρκούντως ξεκάθαρα. Τουρκία και Πολωνία έχουν από δύο νίκες και κλεισμένα εισιτήρια για την επόμενη φάση. Παίζουν μεταξύ τους απόψε για το ονόρε και για τον έναν επιπλέον βαθμό στην αφετηρία του 6ου ομίλου. Η δε Λιθουανία θα παλέψει για την πρόκρισή της (ποιος να τό 'λεγε!) απέναντι στην τρομερή και φοβερή (...αποσιωπητικά. Πολλά) Βουλγαρία, σ' ένα ματς χωρίς αύριο κι όλα τα σχετικά κλισέ. Θέλουν νίκη και μόνο νίκη, λογικά θα την πετύχουν, αλλά και το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω.

Ες αύριον.


.