BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

9.9.09

Άσμα ηρωικό και πένθιμο...

...για τον χαμένο σμολ-φόργουορντ της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Μπορεί να φταίει η γλυκιά φθινοπωρινή δροσούλα, που όσο νά 'ναι τις πρώτες απογευματινές ώρες σου φέρνει μια ελαφριά νύστα. Μπορεί να φταίγανε οι γίγαντες που μαγείρεψε η καλή μου σήμερα, και που ήταν λιγουλάκι παραβρασμένοι. Μπορεί να φταίει και η πάντοτε εκνευριστική φωνούλα του Χατζηγεωργίου από την τιβί. Ό,τι κι αν φταίει, το παιχνίδι της Κροατίας με την Ακατονόμαστη Γείτονα μου έφερε βαθιά, πολύ βαθιά χασμουρητά. Ευτυχώς που τέλειωσε δηλαδή, πριν προλάβει να με πάρει ο ύπνος.

Ποιος να το φανταζόταν ότι δύο ομάδες-παραφυάδες της άλλοτε μεγάλης των πλάβι σχολής θα μπορούσαν να παίξουν τόσο βαρετό μπάσκετ. Μα τόσο πολύ; Τόσο. Αφού κάποια στιγμή παράτησα το ματς και άρχισα να λύνω σουντόκου. Στο πρώτο ημίχρονο οι Κροάτες αμολάγαν αετό, και ο γερο-Στεφάνοφ τραβούσε κουπί για τους Σκοπιανούς, που πήγαν στα αποδυτήρια με +14. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Κροάτες ξεκίνησαν με ένα 12-0, αλλά κάπου εκεί ο Ούκιτς άρχισε τις παλαβομάρες και ο Ρέπεσα τον τράβηξε στον πάγκο, ρίχνοντας μέσα τον Πλάνινιτς.

Παρένθεση: κάποτε ο αείμνηστος Ντράζεν ο Μέγας σκούπιζε πάγκους στο NBA, και έφτυσε αίμα μέχρι να καθιερωθεί. Αυτουνού του Ούκιτς, τι του βρήκαν οι Αμερικάνοι ήθελα νά 'ξερα... Μάλλον έχουν πέσει τα στάνταρ.

Τέλος πάντων, ευτυχώς που ο Πλάνινιτς πρόσθεσε λίγο αλατοπίπερο στο ματς με τις εμπνεύσεις του και μας γλίτωσε κάπως από την υπνηλία. Οι Σκοπιανοί έμειναν από μπεντζίνα, οι Κροάτες ξεμπούκωσαν, έφκιασαν διαφορά και το παιχνίδι (ο θεός να το κάνει...) κύλησε μέχρι το τελικό 81-71 υπέρ της Κροατίας. Και εις άλλα με υγεία.

Χάιλάιτ του παιχνιδιού, ένα κόλπο που στήσανε οι Σκοπιανοί κάπου στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, με επαναφορά από πλάγια-παύλα-σέντρα μέσα στο ζωγραφιστό-παύλα- άλευ-ουπ-παύλα-κάρφωμα του Πέρο Άντιτς, σε μια στιγμή που οι Κροάτες μάλλον χάζευαν τα κωλαράκια των τσιρλίντερ. Άλλο αξιοσημείωτο, ουδέν, και όσοι είδαν το παιχνίδι μάλλον το έχουν ήδη ξεχάσει.

Στο μεταξύ στο Γκντάνσκ (ωραίο όνομα, εύηχο) οι Γαλλοί νικησάν και τους Ρωσούς και περνάνε στην επόμενη φάση με 4 βαθιμούς, επικεφαλής του Ε' ομίλου μαζί μας. Οι Ρώσοι περνάνε επίσης, έστω και στο goal-average -αν δεν κάνω λάθος στα κουκιά-, ενώ οι Λετονοί θέλουν νίκη επί των Γερμανών με διαφορά 9 πόντων ή μεγαλύτερη για να περάσουν εις βάρος τους. Σκασίλα μας, εδώ που τα λέμε...


.