BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

13.9.09

Το σφαγείο του Λοτζ

Στον όμιλο του Λοτζ, μετά και τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής η ανακατωσούρα συνεχίζεται. Οι μόνοι χαλαροί είναι οι Τούρκοι, οι οποίοι από χτες εξασφάλισαν την πρόκριση στους οκτώ και βάζουν πλέον πλώρη για την πρώτη θέση του ομίλου.

Σλοβένοι και Σέρβοι ακολουθούν και έχουν πάρει προβάδισμα στο δρόμο για τα νοκ-άουτ. Οι μεν Σλοβένοι δεν μάσησαν με την ήττα από τους Ισπανούς και χτες καθάρισαν τους Λιθουανούς χωρίς πολλά προβλήματα, ενώ οι σιγανοπαπαδιές οι Σέρβοι κέρδισαν και τους οικοδεσπότες και θέλουν άλλη μία νίκη για να καβατζωθούν στην οκτάδα.

Αυτό που δεν περίμενε κανείς πριν το τουρνουά είναι ότι το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ, η Ισπανία και η Λιθουανία δηλαδή, θα είχαν πάρει τέτοιο χρωματάκι, εκρού του νεκρού, τόσο νωρίς στη διοργάνωση.

Οι Λιθουανοί μάλιστα έχουν ξαπλώσει αναπαυτικά στο φέρετρο, και οι εξυπηρετικοί Σλοβένοι χτες τους κάρφωσαν και τα πρώτα καρφιά στο καπάκι. Μόνη ελπίδα για νεκρανάσταση είναι δύο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια, για να προκαλέσουν κάποια ισοβαθμία και να περάσουν με καραμπόλα. Αλλά ποιος πιστεύει στ' αλήθεια ότι αυτή η ομάδα, που μόνο τη Βουλγαρία έχει καταφέρει να κερδίσει, μπορεί να βάλει κάτω απανωτά Ισπανία και Σερβία; Βλέπεις οι Λιθουανοί κουβάλησαν στην Πολωνία μια αξιόμαχη φροντ-λάιν, αλλά από περιφερειακούς δεν πήραν και σπουδαία πράγματα μαζί τους. Πού πας καημένε Καραμήτρο με τον Μαζούτις (ο χαμένος Λιθουανός ξάδερφος του Μασούτη, αυτού με τα σουπερμάρκετ);

Όσο για τους συμπεθέρους, έτσι που τα έχουν καταφέρει θέλουν κι αυτοί δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς για να προκριθούν. Και δεν μιλάμε για πρωτιές και μεγαλεία, μιλάμε για την τέταρτη θέση στον όμιλο και το τελευταίο εισιτήριο για την οκτάδα. Και για να την πάρουν θα πρέπει να κερδίσουν τους γηπεδούχους Πολωνούς στο τελευταίο ματς, οι οποίοι ναι μεν δεν είναι καμία ομάδα-φόβητρο, αλλά θα έχουν στο πλευρό τους έντεκα χιλιάδες φωνακλάδες οπαδούς, άσε που όσο νά 'ναι όλο και κανένα σφυριγματάκι θα πάρουν, δεδομένου ότι τυχόν πρόκρισή τους στην οκτάδα σημαίνει άλλο ένα σίγουρο γεμάτο γήπεδο και αυτά τα πράγματα πάντα τα λαμβάνει υπ' όψιν η γραφειοκρατία της FIBA, να μην επεκταθώ, καταλαβαινόμαστε.

Ποιος να τό 'λεγε ότι θα κινδύνευαν οι Σπανιόλοι να πάθουν τέτοιο χουνέρι, κι όμως. Και με αυτά τα δεδομένα, ελπίζω να γλιτώσουμε φέτος από το παρολί μήπως η Εθνική μας θα πρέπει να διαλέξει αντίπαλο, παναπεί να κάτσει να χάσει από τους Γάλλους π.χ. για να αποφύγει τη μία ή την άλλη ομάδα. Τι να διαλέξει ρε παιδιά, εδώ στον άλλο όμιλο γίνεται το σύστριγγλο, άσε που εμείς τελειώνουμε τα παιχνίδια μας πρώτοι την ώρα που στο Λοτζ θα μπορούν ακόμα να γίνουν ανατροπές και να αλλάξει η κατάταξη.

Αν έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη για τον όμιλο του Λοτζ, θα έλεγα Σλοβενία-Τουρκία-Σερβία-Ισπανία (με αυτή τη σειρά). Αλλά με χίλιες δυο επιφυλάξεις. Οπότε, αναμένουμε...


.