BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

10.9.09

Μια ωραία ατμόσφαιρα

Σε φιλικό αγώνα που έγινε χτες το βράδυ στο Πόζναν η Εθνική μας ομάδα επικράτησε της αντίστοιχης του Ισραήλ με σκορ 106-80. Στο ζέσταμα πριν από το παιχνίδι, οι δύο προπονητές συμφώνησαν να ξεχάσουν τα αμυντικά τους πλάνα στα αποδυτήρια και να παρατάξουν τις ομάδες με συστήματα εικονικής άμυνας, γνωστής και ως "αεράμυνα". Οι παίκτες από την πλευρά τους εφάρμοσαν κατά γράμμα τις οδηγίες, εκτός από τον Κουφό που μάλλον δεν άκουσε, με αποτέλεσμα να μοιράσει μερικές τάπες από κεκτημένη ταχύτητα.

Στην ωραία βραδιά οι Έλληνες διεθνείς κέρασαν τους αντιπάλους τους φρέσκο Καλαμπόκη ψημένο στα κάρβουνα, καφέ γλυκύ βραστό με διπλό Καϊμακόγλου και έναν Καλάθη με παραδοσιακά βουτήματα, ενώ οι Ισραηλινοί από τη μεριά τους συνεισέφεραν με τσάι και συμπάθεια, καθώς και με καραμέλες μέντας για δροσερή αναπνοή. Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης, εκτός που ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι έχει αρχίσει το τουρνουά και άρχισε κι αυτός να παίζει, χάρισε στον Ισραηλινό κόουτς Σβι Σερφ μια χρυσή οδοντογλυφίδα μέσα σε χειροποίητη δερμάτινη θήκη, ένα συμβολικό δωράκι για τις καλές υπηρεσίες που έχει προσφέρει στο μπάσκετ της χώρας μας. Επίσης του χάρισε και τέσσερα συλλεκτικά τρίποντα, νά 'χει να τον θυμάται.

Στο τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες και των δύο ομάδων τραγούδησαν και χόρεψαν αγκαλιασμένοι την τσιγκολελέτα, ενώ οι προπονητές στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ευχαρίστησαν αλλήλους για την αγαστή συνεργασία και υποσχέθηκαν να το επαναλάβουν με την πρώτη ευκαιρία, ίσως το 2011 στη Λιθουανία. Μετά το απαραίτητο φρεσκάρισμα, τα μέλη των δύο εθνικών αποστολών πήγαν όλοι μαζί σε γνωστό μπαράκι του Πόζναν για μπίρες ρεφενέ και ανέκδοτα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Όλοι μαζί; Όχι ακριβώς: ο Γιανίβ Γκριν καθυστέρησε λιγάκι, αφού του έλαχε να μαρκάρει τον Σχορτσιανίτη κι έτσι χρειάστηκε να περάσει πρώτα από το τοπικό Ιατρικό Κέντρο να του περιποιηθούν τους μώλωπες. Η καλή παρέα τράβηξε ίσαμε τις 11.30 το βράδυ, τοπική ώρα, οπότε η κ. Κάθυ (μαμά Κώστα) Κουφού ξεσήκωσε τον Καζλάουσκας, να πάει να μαζέψει το βλαστάρι της και να το βάλει στο κρεβατάκι του (τρόπος του λέγειν "κρεβατάκι", με μήκος 2,30).

Σήμερα οι ήρωές μας (και η κυρία Κάθυ) ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και ξεκουβαλάνε από το Πόζναν για να συνεχίσουν την τουρνέ τους σε άλλη εξωτική-πόλη-της-Πολωνίας-με-37-σύμφωνα-στο-όνομα-που-δεν-διαβάζεται-με-τίποτα. Οι φίλοι μας οι Ισραηλινοί, από την άλλη, αφού μοιράστηκαν με Βρετανούς και Βούλγαρους την τιμητική 16η θέση στο τουρνουά (ελλείψει 17ης), επιστρέφουν στην πατρίδα τους και εγκαταλείπουν την Ευρώπη. Στην οποία άλλωστε κανείς δεν έχει καταλάβει τι δουλειά έχουν in the first place.

Άντε και του χρόνου!


.