BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

9.9.09

Κάποιος να ξυπνήσει τους ταύρους!

Χτες το βράδυ γύρισα σπίτι κατά τις 10:30, κι έβαλα να δω το Ισπανία-Βρετανία, χωρίς πολλή όρεξη είναι η αλήθεια. Το έπιασα κάπου στο ημίχρονο, με το σκορ στο 44-35 -όχι και περίπατος, αλλά σιγά τώρα μην μασήσουν οι Ισπανοί με τους Εγγλέζους. Μετά όμως άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον το ματσάκι.

Μου φαίνεται ότι οι συμπέθεροι τό 'χουν πάρει λίγο στραβά το πράμα. Χτες βράδυ ήταν τόσο μπλαζέ, που έδιναν την εντύπωση ότι κάνουν φοβερή αγγαρεία που παίζουν στα προκριματικά: σαν να πιστεύουν ότι θα έπρεπε να πάνε απευθείας στα ημιτελικά και να περιμένουν τους υπόλοιπους. Δεν είναι έτσι όμως, και το προχτεσινό κάζο από τους Σέρβους δεν φαίνεται να τους έβαλε μυαλό.

Τραγελαφικά πράγματα έκαναν ψες οι Ίβηρες. Χαζά λάθη, άμυνα-περιβόλι (κατά διαστήματα...), ζώνη!!! (for crying out loud....) απέναντι σε μια ομάδα που, εντάξει, μην τρελαθούμε κιόλας, συμπαθής, φιλότιμη, αλλά μέχρι εκεί. Κι όμως, ο ισπανικός Μεγάλος Ύπνος επέτρεψε στην βρετανική παιδική χαρά να κάνει ένα σερί 14-0, και κατόπιν 19-3, που έφερε το σκορ από το 66-54 στο 69-73. Κάπου εκεί ξύπνησαν οι Σπανιόλοι, σφίξανε τα γάλατα στην άμυνα και μ' ένα δικό τους 11-0 αποκατέστησαν την τάξη, όμως είναι απαράδεκτο για μία ομάδα που πέρισυ τα έβαλε στα ίσα με τους Αμερικανούς να ιδρώνουν απέναντι στους ανυπόληπτους Βρετανούς. Κι αν δεν ήταν ο Γκασόλ, που έκανε πάρτυ στις ρακέτες παίζοντας ένα κεφάλι πάνω από τους ταλαίπωρους αντιπάλους του, μπορεί να βλέπαμε ΤΗΝ έκπληξη της δεκαετίας.

Το ωραίο στιγμιότυπο του αγώνα ήταν η τεχνική ποινή που εισέπραξε ο Ρέγιες για θέατρο, όταν πήγε να πάρει επιθετικό φάουλ πέφτοντας σαν κεραυνοβολημένος από μια σπρωξιά κάποιου από τους Βρετανούς ψηλούς. Το αστείο είναι ότι μάλλον ήταν φάουλ, αλλά φαίνεται ότι οι διαιτητές τους έχουν πάρει πια χαμπάρι τους Ισπανούς και τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν με τις βουτιές αλά-Καραγκούνης, και είπαν να τους κόψουν τη φόρα. Μακάρι.

Κατά τα άλλα, απόρησα όταν είδα τον Σκαριόλο να παίρνει τάιμ-άουτ στα 13 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, με +5 για την Ισπανία και κατοχή μπάλας. Ανφέαρ; Απόρησα διπλά όταν ο Ναβάρο στα 3 δευτερόλεπτα πέταξε έξω επίτηδες τη δεύτερη βολή, και όταν είδα μετά πώς σκύλιασαν αμφότεροι οι πάγκοι για το τρίποντο που πέτυχαν οι Βρετανοί στην εκπνοή -και ακυρώθηκε ως εκπρόθεσμο. Γιατί τόση φασαρία; Μετά πήγε το μυαλό μου: αν οι Ισπανοί χάσουν σήμερα από τη Σλοβενία, και οι Βρετανοί νικήσουν τους Σέρβους, προκύπτει τριπλή ισοβαθμία Σερβίας-Ισπανίας-Βρετανίας και η πρόκριση θα παιχτεί στο goal-average. Και οι συντελεστές αυτή τη στιγμή είναι +9 για τους Σέρβους, -1 για τους Ισπανούς και -8 για τους Άγγλους. Με δυο λόγια, αν οι συμπεθέροι χάσουν από τους Σλοβένους, που όσο να πεις γυαλίζει το μάτι τους, κινδυνεύουν να μείνουν έξω από την πρώτη φάση κιόλας και να κάνουν τους μπούκηδες να τραβάνε τα μαλλιά τους. Οπότε, εύλογη μεν η πρεμούρα των Σπανιόλων, όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά, από την άλλη όμως δεν είναι και κολακευτικό για την αργυρή Ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια κόσμου να μανουριάζει έτσι για τη διαφορά κόντρα στην (άκουσον-άκουσον) Μεγάλη Βρετανία, και όσο νά 'ναι δείχνει και μια κάποια έλλειψη εμπιστοσύνης, αν όχι στις ικανότητες, τουλάχιστον στο φρόνημα της ομάδας. Χμμμ.

Κατά τα λοιπά, η απουσία του δαίμονα που λέγεται Καλντερόν στερεί πολλά καντάρια μυαλό από τους Ισπανούς, η ευαίσθητη μέση του Γκαρμπαχόθα τον έστειλε πάλι στο συνεργείο και κάπου πήρε το μάτι μου χτες τον Ρούντυ Φερνάντεθ -μεγάλος παιχταράς ο άνθρωπος και τι να λέμε τώρα-, ξάπλα σε μια άκρη του πάγκου και με το πόδι ψηλά. Συμπέρασμα: Αν σοβαρευτεί η ισπανική αρμάδα εξακολουθεί να είναι μακράν το πρώτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά δεν θα είναι και περίπατος στο πάρκο το τουρνουά.


.